Pankrotiinfo
uudised ja sündmused

Testament, tülide ärahoidja – asjatundja arvamus ajakirjas “Mari”

// Artiklid, // sirle Bookmark and Share

Testament mõjub tundlikule kurjakuulutavana, mistõttu seda tihtilugu ei tehta. Kuigi võiks, et mitte jätta kõike jagajate hooleks ja välistada jagelused. Kuidas testamenti teha?

VASTAB Advokaadibüroo Ahas & Heringson partner, vandeadvokaat Ene Ahas, kes nõustab abivajajaid perekonnaõiguse küsimustes tasuta Eesti Advokatuuri ja Lastekaitse Liidu heategevuslikus nõustamisprojektis “Hea nõu lastega peredele”.

Pärida on võimalik seaduse järgi, testamendi või pärimislepingu alusel.
Testament tehakse juhtudel, kui pärandajal on kindel teadmine, kellele ja millise vara ta oma surma korral jätab, kui ta ei soovi seadusjärgset pärimise korda, mille puhul on reeglina pärijateks lahkunu lapsed ja teatud juhtudel ka tema abikaasa (eeldab ülalpidamiskohustust). Ainsad, kes saavad siiski oma osa (sundosa) ka testamendi korral, on lahkunu alanejad lapsed ja abikaasa, kui ta pidi neid üleval pidama.

Täismahus artikkel 2013. a ajakirja “Mari” jaanuarikuu numbris