Pankrotiinfo
uudised ja sündmused

Elukaaslasena pärandimöllus – asjatundja arvamus ajakirjas “Mari”

// Artiklid, // sirle Bookmark and Share

Ootamatused rabavad ja võivad kujuneda isegi painajalikuks, kui kooselus üks pool äkki kaob ning teine peab hakkama jagama ühist elupinda pärijatega.

Vastab Advokaadibüroo Ahas & Heringson partner, vandeadvokaat Ene Ahas.

Kui elu on turvaline, ei tule pähegi end võimaliku hirmutava elujuhtumi vastu kindlustada. Tundub kummaline arutada, mis saab siis, kui teine sureb – olukorras, kus kumbki ei mõtle isegi pensionipõlvest. Ühiselt on ostetud kodu, kuigi elatakse vabasuhtes, ja ühine lapski pole veel teismeeas. Tõsi, varasemast suhtest on lapsed, aga juba iseseisvad. Ja siis äkki põrmustab vääramatu juhtum harjumusliku argielu. Eluase on ostetud küll koos, aga paraku vormistatud vaid ühe, lahkunu nimele. Mida teha, kui ukse taga on kadunud elukaaslase hõimlastest pärijad?

Täismahus artikkel 2012. a ajakirja “Mari” detsembrikuu numbris